Rykkede ud – til en klumpfisk…

Dansk Autohjælp havde natten til tirsdag en noget sjælden passager på ladet. Klumpfisken Erik Motor skulle fragtes fra Helsingør til Hirtshals af to biologer, men efter kun 15 kilometers kørsel brød bilen sammen, og Dansk Autohjælp blev tilkaldt. Det endte med, at autohjælpsfirmaet transporterede bil, biologer og klumpfisk helt til Hirtshals.

Klokken 01.30 natten til tirsdag blev Dansk Autohjælp kaldt ud til et motorstop på motorvejen nord for København. En helt almindelig opgave – i hvert fald ved første øjekast. For da redderne fra Dansk Autohjælp kom til stedet, gik det op for dem, at den berømte klumpfisk Erik Motor lå i lastrummet i en stor vandtank.

“Vores lokale station forsøgte at reparere bilen på stedet, men det var ikke muligt. Normalt ville vores reddere have kørt den nødstedte bil til det nærmeste autoværksted, men da denne situation var alt andet end normal, besluttede de sig i stedet for at køre både bil, biologer og klumpfisk hele vejen til slutdestinationen Hirtshals”, fortæller Ellen Trolle, som er vagtcentralchef ved Dansk Autohjælp.

Klumpfisken blev fanget i Øresund i onsdags, og siden da har den svømmet rundt i en underjordisk tank ved Øresundsakvariet i Helsingør. Men da den 20 kilo tunge fisk let kan komme til at veje flere hundrede kilo og måske op til flere tons, var det nordsjællandske akvarium ikke stort nok til at give klumpfisken husly. I stedet skulle den fragtes til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals – en tur, der altså ikke gik helt som planlagt.

“Da det var en længere tur, vi skulle ud på, måtte vi i forhold til kørehviletidsbestemmelser have flere reddere på banen. Derfor skulle vi have indkaldt en redder, som kunne køre den lange tur til Jylland, og i Randers stod den næste redder klar, som kunne køre det sidste stykke til Hirtshals med klumpfisken på ladet”, fortæller Ellen Trolle.

Turen tværs over landet med en intetanende klumpfisk på ladet forløb uden problemer, og kl. 9.00 tirsdag morgen ankom klumpfisken Erik Motor til sit nye hjem på Nordsøen Oceanarium. “Trods den dramatiske rejse har klumpfisken det godt, og vores seneste oplysning fra Nordsøen Oceanarium er, at fisken har klaret turen fint trods det kolde vejr”, siger Ellen Trolle.

Annonce