Akutlægehelikopter opdagede gårdbrand

En brand på en gård på Sønderholm Hedevej i Sønderholm lørdag eftermiddagen kunne have udviklet sig meget værre, end tilfældet blev. Men besætningen på lægehelikopteren fra Skive opdagede branden, da de helt tilfældigt fløj hen over gården. Derfor kunne der hurtigt blive slået alarm til både brandvæsen og beboere.

Branden opstod i et halmoplag tæt på en svinestald på gården ved 16.45-tiden lørdag. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

”Lægehelikopteren landede, alarmerede os og fik også varskoet gårdens beboere, så de kunne komme i sikkerhed, hvis branden skulle have udviklet sig. Det skete heldigvis ikke, men det kunne være gået meget værre, hvis ikke helikopterens besætning havde opdaget branden fra luften”, fortæller indsatsleder Søren Korsgaard fra Nordjyllands Beredskab.

Kunne være gået meget værre

Beredskabet nåede forholdsvis hurtigt frem til gården, og i løbet af halvanden times tid fik de så meget styr på branden, at den ikke bredte sig til mere end stalden, som halmoplaget lå op ad.

Der var i alt omkring 320 grisesøer i stalden, da branden brød ud.

”Men det kunne være gået meget værre. Da lægehelikopteren opdagede branden, var der ingen hjemme på gården, og havde lægehelikopteren ikke opdaget branden, havde vi stået med et helt andet scenarie: En fuldstændig brændende gård med 800 indebrændte grise”, konstaterer indsatslederen.

Nordjyllands Beredskab havde i alt otte køretøjer og omkring 20 brandmænd i aktion ved gårdbranden.

Annonce