Alt gik galt under redningsindsats ved drukneulykke

Arkivfoto

Næsten alt hvad der kunne gå galt gik galt under redningsarbejdet i forbindelse med en drukneulykke på Kalundborg Fjord. Ulykken skete ca. 300 meter fra land, hvor en 48-årig kvinde på grund af kraftig strøm blev drevet fra land. Men hverken Falck eller brandvæsen kunne få en redningsbåd i vandet, og kvinden druknede, mens hundredevis af tilskuere måtte se til. 

En bekendt kunne fra land se, at der var noget galt, og ringede 112. Politiet rekvirerede Falck, men alt disponibelt mandskab på Falck-stationen i Kalundborg var optaget, og derfor kunne den lokale redningsbåd ikke bemandes. Falck sendte derfor en redningsbåd afsted fra Slagelse.

Politiet valgte i mellemtiden at tilkalde det kommunale brandvæsen i Kalundborg, der råder over en gummibåd. Brandvæsenet havde imidlertid problemer med at få sat båden i vandet, og efterfølgende brød bådens styretøj sammen, så båden ikke kunne sejle. Derefter rekvirerede politiet en redningshelikopter fra SOK.

I mellemtiden kunne flere hundrede tilskuere – herunder politifolk, Falck-reddere og brandfolk – fra strandkanten i kikkerter se at den 48-årige kæmpede med at holde hovedet over vandet. Da redningshelikopteren ankom kunne kvinden, der nu var druknet, observeres i vandoverfladen, og hun blev af Falcks redningsbåd fra Slagelse – der var ankommet 31 minutter efter alarmen – bragt i land.

Efter den tragiske drukneulykke har Kalundborgs borgmester, Tommy Dinesen (SF), holdt møde med Falck og Kalundborg Brandvæsen, og de to konkurrenter er blevet pålagt at lave en samarbejdsaftale om et kystredningsberedskab i Kalundborg, således at der altid er to uddannede redningsfolk på vagt som kan betjene en redningsbåd.

Annonce