Brandvæsen

Foreslår kæmpe opgradering af beredskabet i Kalundborg

Brandstationen i Kalundborg har ikke nok materiel og mandskab til at håndtere brande på de tunge industrivirksomheder i byen. Det viser en analyse fra Vestsjællands Brandvæsen. I første omgang flyttes eksisterende materiel til Kalundborg, men brandvæsenet anbefaler, at der etableres 1-minutsberedskab og købes en række nye køretøjer. Det vil koste 8-10 mio. kr. om året.

Brandvæsen

Udrykning til drukneulykke ramt af Murphys lov

”Hvis noget kan gå galt, vil det gå galt”. Sådan lyder Murphys lov, og den viste sig i høj grad at være sand, da redningsfolk i sidste uge rykkede ud til en drukneulykke ved Kalundborg. Indsatslederen hos Kalundborg Brand & Redning tilkaldte assistance fra Roskilde Brandvæsens redningsdykkere, men det var ikke muligt at bruge Flyvevåbnets redningshelikopter til at transportere dykkerne til Kalundborg. I stedet kørte de af sted i deres dykkerbil, men den punkterede og kunne ikke fortsætte.

Brandvæsen

Brandvæsen vil have grøn bølge under udrykninger

Med en investering på 1,8 mio. kr. vil Kalundborg Brand & Redning kunne etablere et system med grønne bølger i Kalundborg by. Dermed vil deltidsbrandfolkene automatisk få grønt lys, når de ved alarm er på vej til brandstationen, mens udrykningskøretøjerne tilsvarende vil blive sikret mod rødt i lyskrydsene, når de er på vej til brand- og ulykkessteder. Kalundborg Kommune vil dog ikke umiddelbart betale for de grønne bølger, men i stedet vil kommunen søge om penge fra TrygFonden.

Præhospital

Nødbehandlerbil har holdt flyttedag

Region Sjællands nye nødbehandlerbil i Snertinge har haft uventet få udrykninger, så nu er nødbehandlerbilen i stedet blevet placeret i Gørlev. Det ventes at give en tredobling af antallet af udrykninger. Nødbehandlerbilen bemandes af lokale deltidsbrandfolk, og i regionen som helhed er nødbehandlerne i løbet af det første år blevet kaldt ud ca. 1.350 gange.

Brandvæsen

Vandværk lukkede for vandet til brandvæsenet

Når brandvæsenet rykker ud til en brand og kobler slangerne til en brandhane, er forbruget af vand så stort, at trykket i vandledningerne falder. Hvad gør vandværket ved trykfald? Man følger sine procedurer for ledningsbrud og slukker for vandet. Det skete i hvert fald i lørdags, da Kalundborg Brand og Redning slukkede en brand i et stråtækt bindingsværkshus på Skansevej på Reersø.

Brandvæsen

Kalundborg vil også have grøn bølge til deltidsbrandfolk

Selv om Kalundborg Brandvæsen har ganske gode afgangstider, så er der ifølge brandvæsenet stadig plads til forbedringer. Derfor ønsker Kalundborg Brandvæsen at få etablere grønne bølger i Kalundborg by, så deltidsbrandfolkene kan nå hurtigere frem til brandstationen – efter samme model, som er indført i Helsingør og overvejes i Næstved. Sammen med ændring af en række hastighedsdæmpende foranstaltninger skal det give hurtigere brandudrykninger.

Brandvæsen

Måtte vente tre timer på dykkerassistance

Det taget alt for lang tid at få dykkerhjælp, mener borgmesteren i Kalundborg. I weekenden måtte man opgive at finde 16-årig druknet dreng i Kalundborg Fjord, oplyser DR Regionalen. Borgmesteren i Kalundborg, Tommy Dinesen (SF), er stærkt utilfreds med, at der skulle gå tre timer, før der var dykkere i vandet for at lede efter den 16-årige Mads Svane fra Kalundborg, der i fredags omkom i Kalundborg Fjord.

Brandvæsen

Alt gik galt under redningsindsats ved drukneulykke

Næsten alt hvad der kunne gå galt gik galt under redningsarbejdet i forbindelse med en drukneulykke på Kalundborg Fjord. Ulykken skete ca. 300 meter fra land, hvor en 48-årig kvinde på grund af kraftig strøm blev drevet fra land. Men hverken Falck eller brandvæsen kunne få en redningsbåd i vandet, og kvinden druknede, mens hundredevis af tilskuere måtte se til.