Beredskab protesterer mod kommunes flytteplaner

Brandstationen i Aalborg. Arkivfoto

Planer om at flytte ansvaret for Beredskabscenter Aalborg fra borgmesterens forvaltning til kommunens forvaltning for forsyningsvirksomheder møder hård kritik fra såvel beredskabschefen som de øvrige medarbejdere ved beredskabscenteret. Beredskabschefen mener ikke, at der er fagligt belæg for strukturændringen, og samtidig kritiseres politikerne for ikke at have inddraget beredskabscenteret i arbejdet med den nye struktur.

Nordjyske Stiftstidende skriver, at Aalborg Kommune planlægger at flytte det administrative ansvar for Beredskabscenter Aalborg og de 300 medarbejdere fra borgmesterens forvaltning til den forvaltning, som har ansvaret for kommunens forsyningsvirksomheder inden for varme-, vandforsynings-, spildevands- og affaldsområdet.

Beredskabscenteret og dets medarbejdere har ikke været inddraget i overvejelserne om en strukturændring, og det har fået dem til at frygte for fremtiden. Holdningen på beredskabscenteret er nemlig, at den planlagte strukturændring vil være problematisk, fordi beredskabscenteret reelt deles mellem to forvaltning. Borgmesteren vil nemlig som formand for beredskabskommissionen stadig være politisk chef for beredskabscenteret, men ansvaret for blandt andet økonomi vil blive placeret i en anden forvaltning og under en rådmand.

”Der er ingen faglige belæg for, at vi skal der over. Det er sket som ren fyld, så det er ikke på grund af beredskabet, at vi er flyttet der over”, siger beredskabschef Jørgen Pedersen til Nordjyske Stiftstidende. Beredskabschefen understreger dog, at hans udtalelse er udtryk for hans faglige mening, men at han som embedsmand vil arbejde loyalt for den beslutning, som byrådet træffer.

Annonce