Falck og brandvæsen vil etablere fælles vagtcentral

Arkivfoto

Fremover skal brandkøretøjerne fra Beredskabscenter Aalborg og Falck i Nordjylland formentlig disponeres fra samme vagtcentral. I hvert fald forhandler de to parter om et etablere en fælles vagtcentral, som i givet fald skal placeres hos Beredskabscenter Aalborg. Det vil give et bedre overblik over ressourcerne.

I dag har Falck og Beredskabscenter Aalborg hver deres døgnbemandede vagtcentral i Aalborg. Men inden sommer håber parterne at have en aftale på plads, som vil indebære, at vagtcentralen for Falcks brandvæsener i Region Nordjylland flytter ind hos beredskabscenteret.

”En af fordelene er, at vi i tilspidsede situationer hurtigt kan danne os et overblik og hjælpe hinanden. Og det overblik kan man bedst og hurtigst skabe ved at sidde i samme rum og se på de samme skærme, men ellers passe hver sin forretning. Eksempelvis havde vi i foråret 2013 nogle naturbrande, der virkelig trak på ressourcerne her i Nordjylland. Dels skulle vi levere brandslukningskøretøjer og dels sørge for at få fyldt huller ud”, siger brandchef Torben Christensen fra Falcks Region Nord til P4 Nordjylland.

”Folketinget har bedt et udvalg se på, om beredskabet kan indrettes på en mere fornuftig måde i fremtiden. Og det her vil være et tiltag, der gør det nemmere at skabe et samarbejde mellem beredskaberne”, siger beredskabschef Jørgen Pedersen fra Beredskabscenter Aalborg.

En fælles vagtcentral vil ikke medføre fyringer.

Annonce