Brandfolk: Asbest under indsats blev håndteret professionelt

De to faglige organisationer, der organiserer brandfolkene i Københavns Brandvæsen, er langt fra enige i deres vurdering af Københavns Brandvæsens forholdsregler i forbindelse med branden på Frihedsmuseet, hvor asbest i museets loft forurenede tre brandstationer, et vaskeri og et depot. Mens Brandfolkenes Organisation kritiserer Københavns Brandvæsen, så roser Kommunale Brand- og Ambulancefolk København brandvæsenet for at have håndteret situationen professionelt og med stor konsekvens.

I sidste uge kritiserede Brandfolkenes Organisation ledelsen i Københavns Brandvæsen for ikke på forhånd at have vidst, at der kunne være asbest i Frihedsmuseets brændende bygninger. Men hos Kommunale Brand- og Ambulancefolk København (KbaK) mener man, at kritikken er usaglig – og at fremstillingen af brandvæsenets forholdsholdsregler er taget ud af en sammenhæng.

”Det er altid nemt at være bagklog, men virkeligheden er, at så snart det blev klart, at der var asbest i Frihedsmuseet, blev der skredet til umiddelbar handling. Brandvæsenet tog ingen unødige risici, og alle nødvendige forholdsregler blev truffet af indsatschef Thomas Rydahl i samarbejde med sikkerhedsorganisationen. Han var i tæt kontakt med klubberne, og vi blev løbende orienteret i den proces, der fandt sted. Aldrig i den tid, jeg har været ansat i brandvæsenet, kan jeg huske, at en sådan situation er blevet håndteret så professionelt og med så stor konsekvens”, siger Thomas Brücker, der er formand for KbaK.

”Vi synes heller ikke, at vi som medarbejdere skal acceptere, at der endnu en gang er nogle, der prøver at piske en stemning op i medierne og skabe en unødig utryghed blandt de medarbejdere, der ydede en kæmpe indsats under branden i Frihedsmuseet”, siger Thomas Brücker.

Annonce