Beredskabet sender katastrofehjælp til Beirut efter eksplosion

Danmark donerer 600 kemikaliebeskyttelsesdragter til Libanon, der tirsdag blev ramt af en voldsom eksplosion i Beirut. Dragterne skal bruges i arbejdet efter den katastrofale eksplosion, som har kostet mindst 100 mennesker livet og kvæstet over 4.000.  Eksplosionen blev udløst af 2.750 ton ammoniumnitrat i en eller flere lagerbygninger på havnen i Beirut.

De libanesiske myndigheder har blandt andet anmodet om støtte i form af beskyttelsesudstyr til redningsarbejderne. På den baggrund donerer Danmark 600 kemikaliebeskyttelsesdragter fra Beredskabsstyrelsen til Libanon.

Dragterne skal bruges i arbejdet efter katastrofen. Dragterne afsendes forventet torsdag med privat fragtfirma.

”Situationen i Beirut er ulykkelig og alvorlig. I Beredskabsstyrelsen har vi de kemikaliebeskyttelsesdragter, som der er blevet efterspurgt i forbindelse med eftersøgnings- og oprydningsarbejdet. Derfor gør vi nu klar til at afsende udstyret”, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

”Situationen i Libanon er dybt ulykkelig, og vi følger udviklingen tæt sammen med vores partnere på jorden. Med de 600 kemikaliebeskyttelsesdragter er Danmark blandt de første lande til at hjælpe Libanon og give en håndsrækning til det omfattende oprydningsarbejde, som landet står over for”, siger udviklingsminister Rasmus Prehn.

Donationen finansieres af Udenrigsministeriet, mens EU forventeligt finansierer en del af transporten fra Danmark til Libanon.

Annonce