Beredskabsforbundet overtager nordjyske redningshunde

I mange år har redningshunde været en del af de kommunale beredskaber i Nordjylland. Men da de 11 kommuner i Nordjyllands Beredskab i juni godkendte planen for den risikobaserede dimensionering, var hundene ikke længere en del af beredskabets opgaveportefølje. I stedet overtages ansvaret for redningshundene fra 1. januar 2018 af Beredskabsforbundet.

Det er en ny aftale mellem Nordjyllands Beredskab og Beredskabsforbundets Region Nordjylland, som fører til, at Beredskabsforbundet overtager redningshundene fra 1. januar 2018.

”Vi er glade for at have fået aftalen, som vi har forhandlet i et halvt år”, siger Lene Schade, der er regionsleder i Beredskabsforbundets Region Nordjylland. Hun forklarer, at indsatslederne i Nordjyllands Beredskab i kraft af beredskabets samarbejdsaftale med forbundet fortsat vil kunne trække på redningshundene, når behovet opstår. De frivillige hundeejer er stadig tilknyttet beredskabet og har kontrakt med Nordjyllands Beredskab.

Aftalen omhandler 12 redningshunde, hvoraf to er på orlov. Hundene og hundeførerne er trænet i at finde mennesker, når for eksempel kraftige snemængder, terrorhændelser eller andet får bygninger til at falde sammen. Eller når borgere er forsvundet af andre årsager.

”Vi bor i og kender lokalområdet, og vi kan rykke ud meget hurtigere end hunde fra andre instanser”, forklarer redningshundefører Ida Bårris, som er glad for, at der nu er ro om hundenes fremtidige rolle.

Annonce