Beredskabsstyrelsen og Hovedstadens Beredskab styrker samarbejdet

Foto: Hovedstadens Beredskab

Fremover vil Beredskabsstyrelsen og Hovedstadens Beredskab arbejde tættere sammen om uddannelse og øvelser. Blandt andet vil de to organisationer udvikle og gennemføre fælles kursusaktiviteter indenfor specialiserede områder, ligesom de vil samarbejde om at udvikle faciliteterne ved Beredskabsstyrelsens uddannelses- og øvelsesområde i Hedehusene.

En ny samarbejdsaftale mellem Beredskabsstyrelsen og Hovedstadens Beredskab, som netop er blevet indgået, etablerer rammerne for styrkelsen af det fremtidige samarbejde.

Aftalen skal blandt andet være med til at styrke:

  • Samarbejdet inden for uddannelses- og øvelsesområdet generelt.
  • Kompetenceudvikling af medarbejdere.
  • Udvikling og gennemførelse af fælles kursusaktiviteter indenfor specialiserede områder.
  • Udvikling af faciliteter ved Beredskabsstyrelsens uddannelses- og øvelsesområde.

De nye aktiviteter vil i høj grad finde sted hos Beredskabsstyrelsen Hovedstaden i Hedehusene, men samarbejdet kan også omfatte andre lokationer.

”Vi har et godt samarbejde med landets kommunale redningsberedskaber. Det giver kun mening, at vi løfter hinanden, hvor vi kan, og det kan samarbejdsaftalen med Hovedstadens Beredskab være med til at understøtte”, siger Henning Thiesen, der er direktør for Beredskabsstyrelsen.

”Vi har gennem nogle år haft glæde af øvelsesfaciliteterne hos Beredskabsstyrelsen Hovedstaden. Nu skal vi prøve at udvikle og styrke samarbejdet, så det vi i endnu højere grad kan trække på hinandens kompetencer”, siger Jakob Vedsted Andersen, som er direktør i for Hovedstadens Beredskab.

Samarbejdsaftalen blev underskrevet af de to direktører ved et arrangement hos Beredskabsstyrelsen Hovedstaden i Hedehusene, hvor der samtidig var mulighed for at besigtige en øvelse i brandforløb, som mandskab fra Hovedstadens Beredskab gennemførte.

Annonce