Fagforening: Der er allerede skåret ind til benet hos Beredskabsstyrelsen

Det bliver hverken en sjov eller nem opgave at skulle finde besparelser på ca. 45 mio. kr. på Beredskabsstyrelsens administration og centrale funktioner, for der er allerede skåret ind til benet. Det mener Centralforeningen for Stampersonel (CS), der dog samtidig glæder sig over, at politikerne har lyttet til argumenterne og reduceret sparekravene.

Forrige uges politiske aftale indebærer, at Beredskabsstyrelsen ikke som planlagt skal spare 125 mio. kr. om året. I stedet er sparekravet reduceret til 45 mio. kr., og samtidig er de statslige beredskabscentre fredet. Dermed skal besparelserne primært findes på Beredskabsstyrelsens hovedkontor i Birkerød og på andre af styrelsens centrale funktioner.

Hos CS betegner man den nye aftale som god, men også udfordrende.

”Jeg hæfter mig ved, at politikerne har lyttet til vores argumenter og givet vores informationer vægt. Vi har fået taletid og de har lyttet. Det jeg også kan notere mig er, at politikerne ikke ønsker at pille ved det operative niveau, og det glæder mig meget”, siger Ulrik Mosekjær, der er hovedbestyrelsesmedlem i CS og afdelingsformand i Beredskabsstyrelsen.

Ulrik Mosekjær er dog bekymret ved udsigten til, at der i den kommende tid skal findes store besparelser hos Beredskabsstyrelsen:

”Beredskabsstyrelsen er skåret ind til benet. Vi ligger lige på smertegrænsen, og derfor kræver yderligere besparelser en virkelig nytænkning og at vi virkelig gennemgår de strukturer, hvor pengene så skal findes. Og det bliver ingen sjov eller nem opgave”, siger Ulrik Mosekjær.

Annonce