Brandfolk: Ledelse har pyntet på rapport

Arkivfoto

Konflikten mellem brandfolkene og ledelsen i Rudersdal Hørsholm Brandvæsen er nu så tilspidset, at brandfolk fra Nærum brandstation har sendt anonyme klager til kommunen over beredskabschefen. Konflikten går blandt andet ud på, at der er fejl og mangler i en rapport omkring nødvendigheden af en ekstra drejestige. Ifølge tillidsmanden for brandfolkene i Birkerød er der bevidst blevet pyntet på rapporten fra ledelsens side.

Blandt andet står der i rapporten, sendt fra beredskabschefen til Beredskabsstyrelsen, at der ikke er behov for en drejestige i tilfælde af brand på Bistrupskolen i Birkerød. Men det er tillidsmanden for brandfolkene i Birkerød helt uenig i. “Det passer ikke, at der ikke er behov for en drejestige. Beredskabschefen ved ikke, hvad der foregår oppe på skolen. I tilfælde af tagbrand er der to åbninger i taget, hvor to drejestiger skal kunne komme til fra begge sider. Der er fysiklokaler på tagetagen, og de kan eksplodere i tilfælde af brand. Der er mange børn, hvis der skulle ske noget”, siger fællestillidsmand Allan Gauger til Frederiksborg Amts Avis.

Beredskabschefen for Rudersdal Hørsholm Brandvæsen, Jesper Djurhuus, afviser kritikken. “Det kan godt være, der er tale om større brandbelastning i tagetagen på Bistrupskolen. Men der er to flugtvejsmuligheder, og flugtvejsforholdene er gode nok rent byggeteknisk. Det handler om personredning. Vi vurderer ikke, at vi går på kompromis med sikkerheden”, siger Jesper Djurhuus. Han ønsker ikke at kommentere de anonyme klager, der er modtaget fra brandfolkene.

Annonce