Brandstationen i Allingåbro bliver nu også ambulancestation

Arkivfoto: Heine Laursen

Fra 1. december 2021 bliver brandstationen i Allingåbro på Norddjurs også ambulancestation. Det sker, når Region Midtjylland hjemtager ambulancekørslen i området. I den forbindelse flyttes den ambulance, der i dag har base på Falcks station i Ørsted, til Allingåbro. Forud herfor skal brandstationen dog ombygges for små 2 mio. kr.

Falck solgte for nyligt redningskorpsets station i Ørsted, hvor der var for meget plads til aktiviteterne, som efterhånden kun bestod af et enkelt ambulanceberedskab. I stedet blev der bygget en mindre garage til ambulancen. Men den nye station får en kort levetid, for Region Midtjylland har efterfølgende besluttet at hjemtage ambulancekørslen i området. Og i den forbindelse flyttes ambulancen fra Ørsted til nabobyen Allingåbro.

Det er den nuværende brandstation i Allingåbro, som fremover også skal være ambulancestation. I dag huser stationen en autosprøjte og en tankvogn fra det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed, som har omkring 20 deltidsbrandfolk på stationen.

Norddjurs Kommune, som ejer brandstationen, har afsat 1,8 mio. kr. til en ombygning. Her skal der blandt andet etableres to lokaler, hvor mandskabet på døgnambulancen kan sove.

Region Midtjylland indgår en 10-årig lejeaftale med Norddjurs Kommune, hvor regionen også gennem lejen betaler deres andel af anlægsudgiften ved ombygningen af brandstationen.

Plantegning af den kommende ombygning.

Annonce