Brandvæsen har selv uddannet 10 nye deltidsbrandfolk

Google Maps
Brandstationen i Frederikssund. Arkivfoto

10 deltidsbrandfolk fra Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab har netop bestået den endelige eksamen og kan nu kalde sig færdiguddannede brandmænd og -kvinder. Det er første gang, Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab selv har stået for hele uddannelsen.

De 10 glade brandfolk afsluttede lørdag det sidste af fem moduler på brandmandsuddannelsen. Her beviste alle, at de er fuldt kvalificerede til at virke som brandmænd og -kvinder.  Mange timers teoretisk og praktisk træning lå forud for denne sidste eksamen, og for første gang har Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab selv stået for samtlige moduler af uddannelsen.

Tidligere har beredskabet sendt brandfolkene til brandskoler i blandt andet Aarhus og København i forbindelse med nogle af modulerne, men beredskabet valgte denne gang selv at stå for den omfattende planlægning og udførelse af uddannelsen. Det skyldes blandt andet, at det denne gang var muligt at samle et helt hold med brandfolk fra eget og to nærliggende beredskaber – og at det derfor var økonomisk fornuftigt at afholde uddannelsen i eget regi.

Beredskabet regner med at kunne gentage succesen til næste år, hvor endnu et hold deltidsbrandfolk skal afslutte uddannelsen.

Udover de 10 deltidsbrandfolk fra Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab deltog også to brandfolk fra Det Supplerende Frivillige Beredskab i Frederikssund samt syv deltidsbrandfolk fra Egedal Brandvæsen.

Annonce