Brandvæsen

Brandstationen i Slangerup ser ud til at blive nedlagt

Endnu en brandstation er på vej til at blive nedlagt som led i beredskabets strukturreform. Denne gang er det brandstationen i Slangerup, der ser ud til at blive sparet væk som Frederikssund Kommunes bidrag til de effektiviseringer, som skal ske i det fælles beredskab for Frederikssund, Gribskov, Halsnæs, Hillerød, Furesø og Egedal kommuner.

Brandvæsen

Beredskab øvede sig i miljøbeskyttelse

Onsdag deltog Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab i en større havmiljøøvelse. I samarbejde med Søværnet og Beredskabsstyrelsen testede man evnen til at arbejde sammen og effektivt at løse en miljøopgave på vandet. Scenariet var, at en udenlandsk coaster var gået læk ud for havnen i Frederiksværk og havde efterladt et spor af olie.

Google Maps
Brandvæsen

Brandfolk tager på forebyggende hjemmebesøg hos ældre

Inspireret af blandt andet projektet ”Nultolerance for dødsbrande” i Greve Kommune har Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab valgt at gå ind i kampen for at nedsætte antallet af dødsbrande. Fremover vil brandfolkene aktivt opsøge de borgere, der er særligt udsatte for brand i hjemmet, og som ikke nås med almindelige kommunikationsindsatser.

Brandvæsen

Ny vagtcentral er IP-baseret

Fjernstyret alarmovervågning, mere præcis lokalisering af ABA-alarmer, bedre overblik over opgaverne under større hændelser og mulighed for at overvåge brand- og indbrudsalarmer i andre kommuner. Det er bare nogle af de fordele, der følger med en ny vagtcentral hos Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab.

Brandvæsen

Brandvæsens dykkerberedskab fik speedbådscertifikat

For første gang har Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab selv stået for at uddanne et hold brandfolk, så de kunne få speedbådscertifikat, og samtlige otte mand på holdet bestod den afsluttende prøve, der blev afholdt med en ekstern censor. Under den afsluttende prøve blev alle deltagere testet i både deres teoretiske viden og praktiske færdigheder på havet.

Google Maps
Brandvæsen

Beredskabschef: Big is powerful

Stormfloden viste tydeligt, at der er behov for, at det danske beredskab er stærkt og robust. Det siger beredskabschefen for Frederikssund-Halsnæs Brand- & Redningsberedskab, Kim Lintrup, der derfor anbefaler, at der etableres langt større enheder i det danske beredskab. ”Small is beautiful, big is powerful”, mener beredskabschefen.

Brandvæsen

Skatteregler forhindrer brandvæsener i at hjælpe med at tænde juletræer

Igen i år har SKAT’s regler givet problemer for brandvæsener, der gerne vil hjælpe med den traditionelle tænding af kommunens juletræ. Hvis brandvæsenets stige anvendes til at hjælpe julemanden eller borgmesteren op til træets top, skal det nemlig efter reglerne udløse en stor regning til brandvæsenet. Årsagen er, at brandkøretøjer er afgiftsfritagede – og derfor kun må anvendes til brand- og redningsopgaver. Anvendes en stigevogn til at tænde et juletræ, kan det i yderste konsekvens medføre, at der skal betales fuld afgift af køretøjet.