Brandvæsen

Sådan skal brandvæsener vurdere, om brandfolk med en ældre uddannelse kan ansættes

Fra årsskiftet blev den 5-årige forældelsesfrist på brandmandsuddannelsen afskaffet. Dermed kan brandvæsenerne nu ansætte brandfolk, der har en ældre uddannelse, som de ikke har holdt vedlige. Men det forudsætter, at der gennemføres en særlig kompetenceafklaring, som skal ske allerede efter 12 måneder uden operativ tjeneste. En ny vejledning beskriver, hvordan kompetenceafklaringen skal foregå.

Brandvæsen

Ny tjekliste for brandfolks vedligeholdelsesuddannelse

Landets kommuner og brandvæsener har modtaget en ny tjekliste for, hvordan de kan gennemføre god vedligeholdelsesuddannelse for de kommunale brandfolk. Afsenderen er Beredskabsstyrelsens Center for Uddannelse, der har taget udgangspunkt i en undersøgelse af kommunernes praksis for at planlægge, gennemføre og dokumentere den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse.

Brandvæsen

Beredskab Fyn fraråder oprettelse af ny brandskole

Ærø Kommune bør opgive planerne om at etablere en brandskole i Marstal. Det mener Beredskab Fyn, som er blevet bedt om at vurdere, om en brandskole i tilknytning til Marstal Navigationsskole vil være en god ide. Ifølge Beredskab Fyn vil brandskolen blive meget dyr, men beredskabet – der selv driver en brandskole – beskyldes for at pleje egne interesser.