Brandvæsen mister opgave efter ekstraregning

Google Maps
Brandstationen i Frederikshavn

Det kommunale Beredskabscenter Frederikshavn skal ikke længere stå for madudbringning til de ældre i Frederikshavn Kommune. Opgaven blev sendt i udbud, efter at beredskabet sidste år havde sendt en ekstraregning på 235.000 kr., og udbuddet er nu blevet vundet af et privat firma. Også beredskabets opgave med at udbringe og rengøre hjælpemidler er på vej i udbud.

Nordjyske Stiftstidende skriver, at Beredskabscenter Frederikshavn ikke har levet op til de økonomiske aftaler i forbindelse med udbringningen af mad til de 320 ældre borgere, som er tilmeldt den kommunale madordning.

”Vi har fået en ekstraregning fra beredskabet på 235.000 kroner for 2013. Og da vi i de her sparetider er nødt til at være sikker på, at vores budget holder, var det et enigt socialudvalg, der sendte madkørslen ud i offentlig licitation”, fortæller formanden for socialudvalget, Jørgen Tousgaard (S), til Nordjyske Stiftstidende.

Udbuddet blev vundet af firmaet Mini Trans, og det giver kommunen en besparelse på ca. 5.000 kr. om ugen.

Også en anden af Beredskabscenter Frederikshavns opgaver er på vej i udbud. Det drejer sig om udbringning og rengøring af hjælpemidler, hvor socialudvalget har kritiseret dårlig ferieplanlægning, efter at en borger i løbet af sommeren måtte vente flere måneder på at få en kørestol, der passede.

Annonce