Roskilde Kommune slutter fred med Falck

Efter et møde fredag har Roskilde Kommune og Falck slutter fred. Kommunens borgmester, Joy Mogensen, har ellers rettet hård kritik mod Falck, efter at redningskorpset vandt Region Sjællands udbud af ambulancekørslen i Roskilde og Lejre kommuner. Men kommunen er beroliget over, at der fortsat vil blive tre ambulancestationer i Roskilde-området, samt over, at Falck er indstillet på at tilbyde jobs til Roskilde Brandvæsens ambulancefolk.

Det var Falcks regionsdirektør for Sjælland, Sean Bisgaard, der fredag mødtes med borgmester Joy Mogensen, og her nåede de to parter frem til en forståelse om det fremtidige samarbejde.

Sean Bisgaard understregede, at Falck vil leve op til alle de krav, der er blev stillet i udbudsmaterialet fra Region Sjælland, og imødekomme de ønsker, som Roskilde har. ”Vi har kig på tre stationer til ambulancer, så vi kan opfylde kravene til den nødvendige responstid”, siger Sean Bisgaard til Roskilde Avis. Han tilføjer, at Falck vil indrette en ambulancestation i Roskilde centrum, en ved Jyllinge og en i Lejre.

”Jeg har været optaget af, at Falck giver en lige så god og hurtig service med ambulancerne, så vores borgere får den samme tryghed og kvalitet, som vi har været vant til med Roskilde Brandvæsen. Nu vil vi fra kommunens side også holde øje med, at de lever op til det løfte”, siger Joy Mogensen til Roskilde Avis.

Borgmesteren er tilfreds med, at Falck lover at tilbyde job til de ambulancefolk, som nu er opsagt hos Roskilde Brandvæsen. ”Vi er selvfølgelig også interesseret i at bruge nogle af de dygtige ambulancefolk, der kender området her gennem deres arbejde hos Roskilde Brandvæsen. Da de for nogle år siden overtog ambulancerne fra os i Greve og længere ude, ansatte Carsten Iversen (beredskabschefen i Roskilde, red.) også vores folk”, fortæller Sean Bisgaard.

Region Sjælland sparer ca. 6 mio. kr. om året ved at vælge Falck frem for Roskilde Brandvæsen. Ifølge regionen indebærer prisniveauet, at der vil kunne opnås en besparelse på ca. 30 mio. kr. om året, hvis prisen falder tilsvarende, når ambulancekørslen i resten af regionen udbydes.

Annonce