Chefer for to af de nye beredskaber fundet

Claus Bo Nielsen. Arkivfoto

De nye beredskaber for henholdsvis Greve, Solrød, Køge, Roskilde, Stevns, Høje-Tåstrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner samt Lemvig, Holstebro, Struer og Skive kommuner har nu fundet deres første chef. I begge områder er valget faldet på en beredskabschef fra en af de deltagende kommuner.

Skive Kommunes nuværende beredskabschef, Claus Bo Nielsen (billedet), er udpeget til at stå i spidsen for det nye fælles beredskab for Lemvig, Holstebro, Struer og Skive kommuner.

”Med Claus Bo Nielsen på posten, får vi en chef med bredt kendskab til vores område fra sit tidligere virke her. En chef, der med sine kompetencer, erfaring og drive kan udvikle beredskabet i den rigtige retning, således at der også fremadrettet er et robust og velfungerende beredskab i vores område”, siger Holstebros borgmester, H. C. Østerby.

Skives borgmester, Peder Chr. Kirkegaard, udtrykker også sin glæde over, at det blev Skives Kommunes beredskabschef, som blev udpeget til at lede det nye beredskab.

”Vi kender Claus Bo Nielsen som en dygtig chef for vores beredskab i Skive Kommune. Han vil afgjort udvikle det fremtidige beredskab i den rigtige retning med sine kompetencer, hvilket vil være en stor fordel for erhvervslivet og borgere i de fire kommuner”, siger borgmesteren

Claus Bo Nielsen har tidligere været leder i Falck, hvor han havde ansvaret for tre ud af de fire deltagende kommuner. Derfra har han et indgående kendskab til lokalområderne og et stærkt netværk.

Ny chef for Beredskab Østsjælland

I det østsjællandske område er Lars Robetje med virkning fra 1. april 2015 udnævnt som beredskabsdirektør for det kommende fælles beredskab i kommunerne Greve, Solrød, Køge, Roskilde, Stevns, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk. Beredskabsdirektøren får til opgave at stå i spidsen for sammenlægningsrocessen og efterfølgende lede det nye fælles beredskab.

Lars Robetje kommer fra en stilling som konstitueret beredskabschef ved Roskilde Brandvæsen. Han er valgt i enighed til den nye stilling af den politiske interimsbestyrelse for sammenlægningsprocessen, som består af borgmestrene for de otte kommuner.

Mogens Haugaard Nielsen, der er formand for den midlertidige bestyrelse og borgmester i Stevns Kommune, glæder sig over ansættelsen af den nye beredskabschef:

”Lars Robetje er en yderst kompetent leder, hvis erfaring og ledelsesmæssige tyngde vil bidrage til, at vi kommer sikkert i havn med den igangværende sammenlægningsproces. Vi ønsker et fremtidigt beredskab af højeste professionelle kvalitet, hvor omdrejningspunktet er, at borgerne i vores otte kommuner kan føle sig trygge. Jeg er sikker på, at Lars Robetje vil kunne løfte den opgave”, siger Mogens Haugaard Nielsen, som endvidere oplyser, at kandidaten er fundet via et ansøgerfelt af både eksterne og interne ansøgere.

Lars Robetje siger selv om udnævnelsen:

”Jeg er utrolig glad for den tillid, som er vist mig i forhold til udnævnelsen, og glæder mig til at gå i gang med de kommende udfordringer. Det samlede beredskab rummer mange gode kvaliteter og mange gode folk på posterne”.

Annonce