Brandvæsen: En fejl at beboere ikke blev evakueret ved brand

Det var en fejl, at beboerne i en boligblok i Aarhus ikke blev evakueret, da en kældergarage under boligblokken tidligere på måneden blev hærget af en større brand. En af beboerne har efterfølgende fået konstateret, at hans lungefunktion var nedsat på grund af røg fra branden, og Aarhus Brandvæsen erkender nu, at beboerne burde have været evakueret.

P4 Østjylland fortæller, at branden den 4. september 2013 brød ud i et garageanlæg under boligblokkene på Bispehaven i Aarhus. Blandt andet en bil stod i flammer, og der var en kraftig røgudvikling allerede ved brandvæsenets ankomst. Det tog da også noget tid at få branden helt under kontrol.

Under branden blev beboerne ikke kontaktet af brandvæsenet. En beboer, der sov under branden, havde sit vindue åbent, og han vågnede op med symptomer på røgforgiftning – og en røgskadet lejlighed. ”Man kan prøve at forestille sig, hvordan sådan en kombination af dæk, plastik og benzin bliver, når det brænder. Det var fedtet og klistret og sad i min hals”, siger beboerne, Amel Brkic, til P4 Østjylland. Han fortæller at lægerne på skadestuen kunne konstatere, at hans lungefunktion var nedsat som følge af røgen fra branden.

”Det var forholdsvist komplekst at komme ind til branden den aften, og der har indsatslederen været meget opmærksom på at sikre sit mandskab. Han har ikke haft beboerne i den bygning med i sine overvejelser, og det kan vi naturligvis kun beklage. Jeg vil vende sagen næste gang jeg er samlet med mine indsatsledere”, siger beredskabschef Lars Hviid fra Aarhus Brandvæsen.

Annonce