Endnu en serie nye køretøjer til Sydvestjysk Brandvæsen

Sydvestjysk Brandvæsen har afsluttet første runde i et samlet projekt, som indebærer en udskiftning eller opgradering af stort set hele vognparken over de kommende år. Seneste nyheder er nye tendere til Nørre Nebel, Agerbæk og Esbjerg samt let redningsvogn til Varde og tung redningsvogn til Esbjerg (billedet).

På brandstationen i Nørre Nebel har Sydvestjysk Brandvæsen indsat en ny slangetender, som er opbygget på et Isuzu-chassis. Der har ved opbygningen været fokus på arbejdsmiljø, så i stedet for tunge slangekassetter, som skal pakkes, er der fremstillet en slangerulle, hvorpå der er oprullet 500 meter B-slange, og der er monteret en hydraulisk vippearm til at løfte pumpen ud og ind. Alt materiel på køretøjet er nyt.

Stationerne Agerbæk og Esbjerg har også fået ny slangetender. Her er chassiset en MAN TGE, men med samme fokus på arbejdsmiljøet i opbygningen samt nyt materiel.

Brandstationen i Varde har fået en ny, let redningsvogn, som er opbygget på et Mercedes-Benz Sprinter-chassis. Der er lavet fuldt udtræk på skuffer med det tunge udstyr på, så brandfolkene kan komme helt hen til det værktøj, som de skal bruge. Alt materiel på redningsvognen er nyt.

I Esbjerg er den seneste nyhed en tung redningsvogn. Den er opbygget på en MAN-chassis. Her er der også fuldt udtræk på skufferne, og derudover er køretøjet bygget med airdump, hvor man kan sænke køretøjet ca. 12 cm. Køretøjet har en agtermonteret kran samt spil foran og bagpå. Også her er alt materiel nyt. Esbjerg har tidligere fået ny drejestige og – sammen med Ribe – ny autosprøjte.

Med de mange nyindsatte køretøjer er der opstået mulighed for også at flytte rundt på andre køretøjer.  Nyere køretøjer er således blevet flyttet til station Esbjerg (3. udrykningen), Varde (2. udrykningen) og Sønderho på Fanø.

Annonce