To nye autosprøjter til Sydvestjysk Brandvæsen

På billedet ses Thomas Staal Laugesen, som er køretøjsansvarlig ved Sydvestjysk Brandvæsen. Autosprøjten til venstre skal indsættes i Ribe, mens sprøjten til højre skal indsættes i Esbjerg. Stigevognen blev i november 2019 indsat i Esbjerg.

Som det seneste led i en stor køretøjsudskiftning hos Sydvestjysk Brandvæsen er to nye autosprøjter nu blevet leveret. De to nye køretøjer skal sættes i drift på brandstationerne i Esbjerg og Ribe, og der er tale om køretøjer, hvor der ved opbygningen har været stor fokus på arbejdsmiljøet.

De nye autosprøjter er begge opbygget på Scania P410 HK 4×2-chassier med Allison automatgearkasse og en totalvægt på 18 tons. Køretøjerne har luftundervogn, luftaffjedret CrewCab (CP31) og mulighed for at lave air dump for at få materiellet ned i en bedre arbejdshøjde.

Begge sprøjter er opbygget ved WISS i Polen. De er opbygget med en vandtank på 3.900 liter samt 100 liter skum. Opbygningen er med LED-lamper på hver side, som angiver vandniveauet i tanken. Ved fejl på køretøjet eller pumpen aktiveres en akustisk alarm samt en blinkende rød lampe. Køretøjerne er endvidere opbygget således, at der ikke er adgang til taget, men i stedet køres kasse og stige ned, når de skal bruges.

Begge køretøjer har frontmonteret spil. Autosprøjten til Esbjerg er opbygget med CAFS og Cobra, mens autosprøjten til Ribe er opbygget med Cobra og frigørelsesudstyr. Dermed har Sydvestjysk Brandvæsen nu i alt tre autosprøjter med Cobra.

Flere nye køretøjer vil blive leveret i de kommende måneder.

Foto: Thomas Staal Laugesen

Annonce