Få brandfolk mødte frem til nyt brandvæsens nytårsparade

Kun omkring 90 af de 500 ansatte var mødt frem, da Trekantområdets Brandvæsen lørdag afholdt sin første nytårsparade som fælles brandvæsen for seks kommuner. Det skete efter et turbulent år, hvor brandvæsenet præsenterede en ny dimensioneringsplan, der lagde op til massive reduktioner af beredskabet. Planen endte med at blive droppet efter massiv kritik, ikke mindst fra brandfolkene.

De 90 deltagere i nytårsparaden i Egtved var noget lavere end det antal, som havde tilmeldt sig. Men det var også en meget lav andel af de ca. 500 ansatte i Trekantområdets Brandvæsen.

Forud for nytårsparaden kunne Vejle Amts Folkeblad fortælle, at der ikke var en eneste af Fredericias brandfolk, som havde tilmeldt sig nytårsparaden. ”De skal allesammen noget andet”, sagde tillidsmand Erik Andersen til avisen.

I Vejle ønskede tillidsmand Bjarne Grønnebæk ikke at spørge, hvor mange af stationens brandfolk, som planlagde at deltage i nytårsparaden. ”Jeg vil ikke sætte dem i forlegenhed, og det er i øvrigt helt op til dem selv, om de vil deltage og bruge en lørdag på det. Vi har knokkeltravlt i hverdagene, og jeg tror, at mange prioriterer at være sammen med familien”, sagde tillidsmanden, der heller ikke selv havde planer om at deltage.

Bjarne Grønnebæk er dog overrasket over det lave deltagertal. ”Jeg vidste ikke, at det var så få, og det chokerer mig da en lille smule. Vi burde kunne samle flere. Men det fortæller mig, at der godt kunne være nogle følelser i klemme”, lyder det fra Bjarne Grønnebæk, som tilføjer, at ingen dog ham bekendt har siddet med armene over kors: ”Der har ingen protester været. Ingen har sagt: Det gider jeg ikke”.

Annonce