Fængslet brandmand var også pædagogmedhjælper

En deltidsbrandmand fra Tårnby Brandvæsen, der er varetægtsfængslet for sex med to piger på 11 og 14 år, var også pædagogmedhjælper i en børneinstitution i Tårnby Kommune. Han er straks blevet afskediget, og forældrene til børnene på institutionen blev informeret om sagen på et forældremøde i torsdags, samme dag som brandmanden blev varetægtsfængslet i dommervagten. Samtidig er det kommet frem, at den 14-årige pige er datter af en anden medarbejder hos brandvæsenet.

Tårnby Kommunes 1. viceborgmester og formand for Børne og Skoleudvalget, Elise Andersen (S), siger til BT, at kommunen ikke har nogen som helst mistanke om, at pædagogmedhjælperen har misbrugt børn fra institutionen: “De to piger gik ikke på den institution, hvor han var ansat”, siger Elise Andersen. Hun kalder sagen ”meget ubehagelig”, men vil ikke udtale sig nærmere, fordi der er tale om en personalesag.

Den 28-årige deltidsbrandmand sigtes for anden kønslig omgang med børn under 15 år, og fordi den ene pige var under 12 år, er der tale om en skærpende omstændighed med en strafferamme på helt op til 12 års fængsel. Den 28-årige nægter sig skyldig. Forholdet blev afsløret, efter at en anden brandmand fra Tårnby Brandvæsen, en 31-årig mand, blev varetægtsfængslet søndag 23. august for gennem fem måneder at have haft et seksuelt forhold til den 14-årige pige. Hun havde frivilligt samleje med brandmanden tre gange fra april til august. Den ene gang skete det på Tårnby brandstation.

Sexskandalen har chokeret personalet hos Tårnby Brandvæsen, ikke mindst fordi den 14-årige pige er datter af en anden af brandvæsenets medarbejdere.

Annonce