Falck nedlægger sine værksteder

Falcks køretøjer skal ikke længere serviceres på redningskorpsets egne værksteder. I stedet skal opgaven placeres hos eksterne værksteder, og det betyder, at Falck i den kommende tid nedlægger seks værksteder i hele landet. Dermed er det også slut med, at værkstedernes ansatte kan indgå i 1-minutsberedskabet i Kolding og Randers.

Mandag blev medarbejderne på Falcks værksteder orienteret om, at Falck ophører med at have intern værkstedsdrift.

Konkret betyder det, at Falcks værksteder i Gladsaxe, Greve, Nykøbing Falster og Ålborg lukker i løbet af 2. halvår 2018. Senere lukkes også værkstederne i Kolding og Randers, men her indgår medarbejderne på værkstederne i brandberedskabet, og derfor vil nedlukningen først ske, når de nuværende brandslukningskontrakter udløber.

Tvivler på besparelse

Hos Reddernes Landsklub tvivler man på, at Falcks beslutning vil give besparelser:

”Reddernes Landsklub tager beslutningen til efterretning. Vi finder det imidlertid svært at finde en eventuel besparelse for vores virksomhed i beslutningen om at lukke vores interne værksteder. Reddernes Landsklub vil derfor have stor opmærksomhed på Falcks håndtering af deres specialkøretøjer, som hidtil har været serviceret af vores egne værksteder, da det kræver speciel ekspertise”, hedder det i en udtalelse fra landsklubben.

Lukningen af værkstederne kommer samtidig med, at Falck har meddelt, at der også er store omlægninger på vej indenfor assistanceområdet – som primært omfatter autohjælp – hvor opgaverne fremover vil blive udført fra færre stationer. Selv om der i den kommende tid nedlægges assistancestationer, vil alle reddere fra disse stationer dog blive tilbudt arbejde på de tilbageværende stationer. Derimod blev 30 medarbejdere afskediget, da Falck for kort tid siden besluttede at nedlægge skadeserviceaktiviteterne.

Annonce