Falck gør klar til at indsætte 56 nye køretøjer i Region Sjælland

Når Falcks nye ambulancekontrakt med Region Sjælland træder i kraft den 1. februar 2024, så kan Region Sjællands borgere se frem til i alt 40 nye ambulancer, to specialambulancer samt 14 køretøjer til liggende patienttransport. De nye køretøjer er af mærket MAN, og de første køretøjer forventes leveret til Danmark i slutningen af maj 2023.

Repræsentanter fra Falck Ambulance Sjællands medarbejderdrevne Vogngruppe har netop været på besøg hos Falcks spanske opbygger af ambulancer. Det er sket for at kvalitetssikre og godkende prototyperne af nye ambulancer og køretøjer til liggende patienttransport.

Falck har indgået en ny ambulancekontrakt med Region Sjælland. Den omfatter omkring halvdelen af regionen, mens opgaven hjemtages i den anden halvdel. Kontrakten træder i kraft den 1. februar 2024, og til den tid vil der blive indsat i alt 40 nye ambulancer, to specialambulancer samt 14 køretøjer til liggende patienttransport. De første køretøjer forventes leveret fra den spanske opbygger til Danmark i slutningen af maj 2023.

Fokus på patient- og medarbejdersikkerhed

De nye ambulancer og køretøjer til liggende patienttransport er først og fremmest indrettet ud fra et hensyn til patient- og medarbejdersikkerhed samt arbejdsmiljø, men også med udgangspunkt i regionens særlige kontraktkrav og krav efter gældende lovgivning.

Som led i opbygningsprocessen er alt blevet endevendt, kvalitetssikret og testet grundigt med hjælp og vejledning fra Falcks Fleet-afdeling.

”Vi har gennemgået bilerne rigtig grundigt og fundet nogle rigtig gode løsninger, der både højner kvaliteten for medarbejderne og specielt arbejdsmiljøet”, fortæller arbejdsmiljørepræsentant og paramediciner Lars Jørgensen efter besøget hos den spanske opbygger.

Annonce