Fejl hos Rigspolitiet aktiverede varslingssirenerne i jyske byer

Det var en fejl hos Rigspolitiet, som fredag aften førte til, at varslingssirenerne blev aktiveret i en række jyske byer. I Viborg skulle sirenerne aktiveres for at advare befolkningen om giftig røg fra en større industribrand, men af endnu ukendte årsager blev alt for mange sirener aktiveret. Rigspolitiet vil nu udarbejde en redegørelse.

På grund af industribranden i Viborg anmodede Midt- og Vestjyllands Politi om at få aktiveret varslingssirenerne i en del af Viborg. Den anmodning gik til Rigspolitiet i Glostrup, der for kun en uge siden overtog opgaven med at aktivere sirenerne.

Hos Rigspolitiet gik der imidlertid noget galt, så sirenerne i store dele af Vestjylland blev aktiveret. Ifølge de foreløbige oplysninger lød sirenerne i kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Morsø, Ringkøbing-Skjern og Viborg. Det førte til kaos hos politiet, hvor både politiets servicetelefonnummer og alarmcentralen blev overbelastet. Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi stod der på et tidspunkt 600 opkald i kø.

Mange tusinde borgere valgte også at søge information på BeredskabsInfo, hvilket imidlertid havde den konsekvens, at vores server gik ned. Nedetiden var dog begrænset til 10 minutter.

Rigspolitiet oplyser, at man endnu ikke ved, hvorfor fejlen opstod, men der vil blive udarbejdet en redegørelse.

Annonce