Ny app til mobilvarsling er blevet downloadet 50.000 gange

Hvis et slemt uheld lukker en af motorvejene i længere tid, en storm truer Danmark eller myndighederne udsender en beredskabsmeddelelse, så kan man – udover via mere traditionelle kanaler – blive advaret på app’en Mobilvarsling. Den er nu downloadet mere end 50.000 gange siden lanceringen.

Kommunikationschefen i Beredskabsstyrelsen, Thomas Dybro Lundorf, håber, at endnu flere vil benytte sig af app’en:

”Jo hurtigere og jo bedre man er informeret om en hændelse, jo bedre står man rustet til at passe på sig selv og andre, hvis ulykken nu skulle ske. Derfor er vi meget glade for, at så mange har hentet app’en, og vi håber selvfølgelig, at alle, der kan hente den, også gør det”.

Mobilvarsling er udarbejdet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Rigspolitiet, DMI og Vejdirektoratet, og med app’en installeret kan man hurtigt dele en advarsel fra myndighederne med familie og venner.

”Mobilvarsling giver mulighed for at gøre hver af os til en aktiv del af beredskabet. Når man får en advarsel fra myndighederne, kan man med et tryk på en knap dele det via mail, sms og på sociale medier. Hvis vi alle hjælper til, har vi derfor gode muligheder for at nå endnu flere end dem, der har downloadet app’en indtil nu, næste gang der sker en større ulykke”, siger Thomas Dybro Lundorf.

Annonce