Brandfolkenes Organisation: Der er fortsat ikke frit fagforeningsvalg i Danmark

Dagens afgørelse fra LO’s grænseudvalg viser, at der fortsat ikke er frit fagforeningsvalg i Danmark. Det mener Brandfolkenes Organisation, som siden 2010 har været en selvstændig branche under 3F/Chaufførernes Fagforening. Afgørelsen indebærer, at 3F ikke længere må optage kommunale brandfolk som medlemmer, men det får ikke Brandfolkenes Organisation til at kaste håndklædet i ringen.

Formanden for Brandfolkenes Organisation, Jesper Bronée, beklager, at LO har givet FOA medhold i den såkaldte grænsesag. “Det viser med al tydelighed, at der fortsat ikke er frit fagforeningsvalg i Danmark. Jeg er skuffet, men det betyder ikke, at Brandfolkenes Organisation kaster håndklædet i ringen”, fortæller Jesper Bronée.

Jesper Bronée tvivler også på, at dagens afgørelse får hans medlemmer til at vende tilbage til FOA. “Brandfolkenes Organisation har igennem flere generationer arbejdet for, at brand- og ambulancefolk i Danmark skulle samles i et forbund, og denne mulighed ville FOA ikke give os, så jeg har svært ved at se, hvorfor FOA nærer tro på, at vores medlemmer nu melder sig ind i FOA igen”, siger formanden for Brandfolkenes Organisation.

“Jeg er sikker på, at denne afgørelse vil vise, at vores medlemmer tror på de resultater, som vi har opnået igennem de sidste mere end 119 år, og at medlemmerne fortsat bakker op om Brandfolkenes Organisation, uanset den afgørelse, LO idag har meddelt. Af samme årsag har jeg svært ved at se, hvad der skulle friste vores medlemmer i FOA, hvor man fortsat ikke engang har været i stand til at sikre ambulancefolkenes rettighed med en overenskomst gældende de specielle vilkår, de nye ambulancekontrakter har betydet”, siger Jesper Bronée.

Annonce