Højeste antal alarmer om naturbrande i seks år

Alarmcentralerne modtog i juli i år det højeste antal 112-opkald om naturbrande i en enkelt måned, siden man begyndte at registrere meldingerne i 2008. Hele 448 gange er der således blevet ringet 112 på grund af naturbrande i juli måned 2014. Det viser en opgørelse af opkald til alarmcentralerne, som Beredskabsstyrelsen har udarbejdet.

Til sammenligning lå de tilsvarende antal alarmopkald om naturbrande i juli 2013 og juli 2012 på henholdsvis 286 og 126. Og især i slutningen af juli, hvor tørken er taget til, er alarmopkaldene om naturbrande øget.

Med en gennemsnitstemperatur på 19,5° C er juli måned 2014 den 2. varmeste juli, siden man begyndte målingerne i 1874, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Generelt bør man søge information hos sin kommune forud for evt. afbrænding. Dels fordi nye forbud kan være kommet til, dels fordi forbuddets karakter bestemmes af den enkelte kommune.

Ifølge prognoserne fra DMI vil størstedelen af landet få regn de kommende dage. Det vil reducere brandfaren her og nu. Efter længere tids tørke skal der dog en hel del nedbør til, for at mindske risikoen for naturbrande på længere sigt.

For at undgå brande i naturen opfordrer Beredskabsstyrelsen til, at man følger disse råd:

  • Smid ikke cigaretskod, aske, gløder eller lignende i naturen
  • Brug dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde bål eller grille
  • Vær opmærksom på bålet og forlad det ikke, før det er helt slukket

Annonce