Hvervekampagne skal skaffe flere brandfolk i Roskilde

Google Maps
Brandstationen i Roskilde

”Gør en forskel – bliv frivillig”. Sådan lyder opfordringen fra Roskilde Brandvæsen, der har sparker en hvervekampagne i gang for at skaffe flere deltidsansatte og frivillige brandfolk til brandstationerne i Roskilde og i Jyllinge. I løbet af de kommende tre uger vil brandvæsenet gennemføre en række events.

”Vi søger folk til vores indsatsgruppe, hvor frivillige bliver uddannet på lige fod med fuldtidsbrandmændene og indgår i det daglige beredskab. De vil så blive kaldt ind, når der er behov for det, og indgår til forskel fra mange andre steder i landet i alle de dagligdags hændelser”, fortæller Morten Nielsen, der er beredskabsinspektør og leder af frivilligenheden hos Roskilde Brandvæsen.

”Og så søger vi frivillige til det, der hedder forplejning, indkvartering og kommunikation. Den del handler om, at hvis nu eksempelvis 500 mennesker kører fast i sneen på motorvejen og ikke kan komme videre, så skal vi hjælpe dem med at få mad og et sted at sove. Eller hvis en boligblok brænder ned, og de mange beboer skal have et sted at være. Sådan nogle ting”, forklarer Morten Nielsen.

I løbet af kampagnen – som løber i de kommende tre uger – vil der blandt andet blive uddelt kildevand med brandvæsenets logo, flyer og andet godt. Desuden har brandvæsenet taget Facebook i brug for at nå ud til kommende frivillige.

Annonce