Indgår syv-årig kontrakt om drift af brandstationer i Præstø og Stege

Google Maps
Falck-stationen i Stege

Falck skal også i de kommende syv år stå for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Det er resultatet af forhandlinger mellem Midt- og Sydsjællands Brand & Redning og Falck. Som led i en ny kontrakt bliver de to stationers køretøjer hjemtaget, og der vil blive indsat en ny autosprøjte i Præstø og en ny tankvogn i Stege.

Den nye kontrakt mellem Midt- og Sydsjællands Brand & Redning og Falck træder i kraft den 1. januar 2019, og den har en løbetid på syv år. Den omfatter driften af brandstationerne i Præstø og Stege, og det fælleskommunale beredskab vurderer, at ”resultatet af kontraktforhandlingerne er tilfredsstillende, og den indgåede kontrakt vil skabe rammerne for en stabil drift af brandstationerne”.

Overtager Falcks vognpark

En nyskabelse i kontrakten er, at Midt- og Sydsjællands Brand & Redning hjemtager de to brandstationers køretøjer. I den forbindelse indsættes der en ny autosprøjte i Præstø og en ny tankvogn i Stege. Desuden køber Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Falcks resterende vognpark, som består af en tankvogn i Præstø, en tanksprøjte i Stege, en HSE i Stege og en redningsbåd med trailer i Stege.

Falck skal fremover stå for mandskab, udstyr og bygninger, mens Midt- og Sydsjællands Brand & Redning står for køretøjer og kommunikationsudstyr. Falck står dog for driften af køretøjerne.

De to stationers køretøjer vil fremover blive leaset af Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, hvilket giver beredskabet en udgift på ca. 390.000 kr. om året. Falck skal have 4,4 mio. kr. om året for den nye kontrakt, hvilket – primært på grund af hjemtagningen af køretøjerne – er en besparelse i forhold til den nuværende kontrakt, der koster 4,8 mio. kr. om året.

Annonce