Kampagne på Facebook: Brandmand beskyldes for ræs på villavej

En gruppe borgere i Herlufmagle er trætte af det, de opfatter som en deltidsbrandmands tilsidesættelse af færdselssikkerheden, når han kører af sted fra sin privatadresse mod brandstationen. Nu er sagen blevet et tema på en Facebook-gruppe for lokalsamfundet, hvor der dog også er borgere, som maner til besindighed.

Det er en deltidsbrandmand fra Herlufmagle, som er raget uklar med naboer og andre beboere i byen på grund af brandmandens kørsel, når han kaldes til udrykning. De frygter simpelthen for andres sikkerhed, når brandmanden gasser op og kører af sted, skriver Sjællandske.

Brandmandens måde at køre bil på er blevet et tema i den åbne Facebook-gruppe Gelsted/4160 Herlufmagle. Og flere blander sig i debatten. ”Jeg synes ikke, det er i orden, at man kører, som var det formel 1 med hjulspin o.s.v. på en lille villavej, hvor der er børn, som pludselig kan være ude på vejen”, skriver en borger.

Deltidsbrandmanden er ansat hos Næstved Brand & Redning, hvor beredskabschef Flemming Nygaard medgiver, at der indimellem er episoder, hvor hans ansatte ikke tænker tilstrækkeligt meget over, at de faktisk skal overholde færdselsreglerne, når de sidder i deres private køretøj på vej til brandstationen. ”Det vil være sådan, at hvis vi får en alarm, så er alle brandmænd interesserede i at komme hurtigt frem og gøre en forskel. Det må ikke være på bekostning af andres sikkerhed”, siger Flemming Nygaard til Sjællandske.

Der er imidlertid også borgere, som maner til besindighed i Facebook-tråden. ”Husk også lige på at de gør et stykke arbejde for at hjælpe os alle”, skriver en borger.

Annonce