Brand og Redning Sønderjylland indgår ny brandslukningskontrakt med Falck

Falck-stationen i Skærbæk.

Brand & Redning Sønderjylland og Falck har indgået en ny seks-årig brandkontrakt, som træder i kraft den 1. januar 2021. Aftalen omfatter driften af de fire brandstationer i Haderslev, Vojens, Toftlund og Skærbæk. Kontrakten kan forlænges med yderligere fire år, og den har en værdi af ca. 65 mio. kr. over den samlede periode.

”Sammen med organisationen ser jeg frem til det fortsatte konstruktive samarbejde mellem Brand & Redning Sønderjylland og Falck. Den nye aftale viderefører det nuværende serviceniveau og giver samtidig mulighed for at udvikle det samlede beredskab”, siger formanden for beredskabskommissionen i Brand & Redning Sønderjylland og borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen, som også udtrykker tilfredshed med, at kontrakten er kommet i hus inden for de økonomiske rammer, som beredskabskommissionen har sat.

For beredskabsdirektør i Brand & Redning Sønderjylland, Lars Møldrup, har det været afgørende, at der i kontrakten er fokuseret på det nødvendige serviceniveau, samarbejdet med de øvrige frivillige værn og stationer i området samt ikke mindst perspektiver og innovation for fremtidens beredskab i Brand & Redning Sønderjylland:

”Aftalen indeholder fælles ansvar for innovation og bygger videre på det igangværende gode og konstruktive samarbejde”, siger Lars Møldrup.

Samarbejde startede i 1939

”Falck er rigtig glade for at kunne videreføre samarbejdet med Brand & Redning Sønderjylland – et samarbejde, der er af stor betydning, og som startede helt tilbage i 1939 i det daværende Toftlund Sogneråds tid, og siden fulgte Skærbæk Haderslev og Vojens kommuner med”, siger brandchef Thomas Dietz fra Falck.

Brand & Redning Sønderjylland er det fælleskommunale beredskab for Haderslev, Tønder og Aabenraa kommuner. Beredskabet driver 32 stationer, som dækker 152.500 borgere og et areal på 2.922 km2.

Annonce