42 kommuner mangler at vedtage lovpligtige beredskabsplaner

Inden årets udgang skal alle landets 98 kommuner have vedtaget en revideret plan  for kommunens beredskab, men ifølge Kommunernes Landsforening (KL) får kommunerne travlt: 42 kommuner har nemlig endnu ikke vedtaget de nye beredskabsplaner, og det bekymrer KL.

Efter beredskabslovens § 25 skal hver kommune udarbejde en samlet plan for kommunens beredskab, og den skal efterfølgende vedtages af kommunalbestyrelsen. Planen skal revideres, når udviklingen gør det nødvendigt, men den skal mindst revideres én gang i hver valgperiode. Og da den nuværende valgperiode udløber ved årsskiftet, skal der ved udgangen af december være vedtaget 98 reviderede beredskabsplaner.

Ifølge en opgørelse fra KL manglede 42 kommuner ultimo november at få vedtaget en revideret beredskabsplan. Og det får nu KL til at opfordre kommunerne at ”fremme” behandlingen af beredskabsplanerne.

Hos KL påpeger man, at en situation, hvor kommunerne ikke får færdiggjort de lovpligtige beredskabsplaner til tiden, kan bruges mod kommunerne i forbindelse med de igangværende overvejelser om beredskabets fremtidige struktur. ”Der pågår i øjeblikket et udvalgsarbejde, Redningsberedskabets Strukturudvalg, der vedrører den fremtidige struktur for redningsberedskabet. Den ene mulighed er, at hele området flytter fra kommunerne til staten. I den situation er det uheldigt, hvis staten kan pege på, at kommunerne ikke laver deres beredskabsplaner”, lyder advarslen fra KL til kommunerne.

(Rettet 10. december 2013 kl. 17.46: Indledning rettet for at præcisere, at der er tale om den samlede plan for kommunens beredskab)

Annonce