To kommuner vil lægge deres brandvæsener sammen

Regeringens kommende strukturreform af beredskabet får nu også konsekvenser på Lolland-Falster. Udsigten til en statslig reform får nemlig Guldborgsund og Lolland kommuner til at indlede et arbejde, som skal føre til et fælles brandvæsen allerede fra 1. januar 2014. Det skal give flere ressourcer til samlede beredskab.

Det er både strukturreformen og beslutningen om at nedlægge støttepunktsberedskabet i Nykøbing Falster, som har ført til et initiativ fra de to kommuners beredskabschefer. Og initiativer får opbakning fra Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder, der kalder det rettidig omhu at slå de to beredskaber sammen. Han frygter nemlig, at der vil ske en centralisering, hvor store dele af beredskabet flyttes til f.eks. Næstved.

Borgmesteren fortæller til Folketidende, at han forventer, at byrådet i Guldborgsund Kommune allerede i denne måned kan vedtage en principbeslutning om en sammenlægning. Inden en sammenlægning skal mandskabet dog høres om planerne. ”For uden de mange lokale frivillige har vi intet beredskab”, siger John Brædder til Folketidende.

Det forventes, at en sammenlægning af Lolland Brandvæsen og Guldborgsund Redningsberedskab kan ske pr. 1. januar 2014.

Annonce