Nu dækker Hovedstadens Beredskabs vagtcentral også Lejre

Selv om Lejre Brandvæsen officielt først bliver genetableret fra årsskiftet, så har vagtcentralen hos Hovedstadens Beredskab nu overtaget opgaven med at sørge for udkald af brandfolkene og servicering af brandvæsenet under indsatser. Frem til årsskiftet er Lejre stadig en del af Vestsjællands Brandvæsen, men vagtcentralen i Kalundborg dækker altså ikke længere Lejre.

Lejre Brandvæsen bliver en realitet den 1. januar 2021, hvor Lejre Kommune træder ud af det fælleskommunale Vestsjællands Brandvæsen. Det nye Lejre Brandvæsen rykker ud fra de to stationer i Kirke Hyllinge og Hvalsø, og brandvæsenet har tilknyttet 32 deltidsbrandfolk og indsatsledere.

Men allerede nu går samarbejdet med Hovedstadens Beredskab om den fremtidige vagtcentralbetjening i gang. Det betyder, at Hovedstadens Beredskabs vagtcentral og operationscenter i Valby fra i dag modtager alarmer, sørger for udkald til brandmandskabet og kommunikerer med køretøjerne.

”Vi ser frem til samarbejdet med vagtcentralen og operationscenteret, som er meget central i forhold til vores kerneydelse og service til borgere og virksomheder. Med de tekniske løsninger, vi har i dag, betyder afstanden fra Lejre til Valby intet, det vigtigste er kvaliteten i servicen”, siger beredskabschef Niels Rasmussen fra Lejre Brandvæsen.

Foretager 40 pct af landets brandudkald

Hovedstadens Beredskabs operationscenter betjener i forvejen en lang række beredskaber, der dækker det meste af Øst- og Nordøstsjælland. Vagtcentralen dækker således over 1/3 af borgerne i Danmark, udfører ca. 40 pct. af landets brandudkald og kalder brandmandskab og frivillige ud på 44 brandstationer.

”Vi ser rigtig meget frem til også at levere vagtcentralydelse og operationsstøtte til Lejre Brandvæsen. Jo større område vi dækker, jo bedre kan vi udnytte ressourcerne til fælles bedste. Det skaber robusthed og overblik, der danner baggrund for gode faglige løsninger”, siger Andreas Underbjerg, der er områdeleder ved Hovedstadens Beredskabs operationscenter.

Annonce