Lemvig Kommune vil investere 4,4 mio. kr. i nye brandkøretøjer

Google Maps
Brandstationen i Lemvig. Arkivfoto

En større udskiftning af brandkøretøjerne hos Lemvig Brandvæsen er på vej. Næste år skal der indkøbes to autosprøjter, hvorefter der i 2013 udskiftes en tankvogn og en slangetender. Det vil i alt koste 4,4 mio. kr. I første omgang er det autosprøjter på brandstationerne i Lemvig og Thyborøn, som står til udskiftning. De er begge 23 år gamle, og Lemvig Kommune har afsat 1,8 mio. kr. til hvert af de nye køretøjer.

I 2013 er det så den ene af tankvognene i Lemvig, der skal udskiftes. Tankvognen er 25 år gammel, og en ny vil koste ca. 450.000 kr. Samtidig skal Thyborøns slangetender fra 1988 udskiftes, og det vil indebære en investering på ca. 300.000 kr.

Økonomiudvalget i Lemvig Kommune har godkendt, at der investeres 3,6 mio. kr. i de to auto-sprøjter. I modsætning til de fleste andre kommuner vil Lemvig ikke lease køretøjerne, men i ste-det købe dem kontant. Til gengæld får brandvæsenet så reduceret sit årlige driftsbudget med godt 262.000 kr., som svarer til, at der betales en rente på 4 % af investeringen.

Annonce