Rednings-Ringen vil ikke byde på brandslukning

Arkivfoto: Finn S. Hundstrup

Torsdag i sidste uge udløb fristen for at afgive bud på at drive brandvæsnerne i Lemvig, Holstebro og Struer kommuner. På forhånd var det ventet, at Rednings-Ringen i Lemvig ville byde på i hvert fald brandvæsnet i Lemvig, men det er ikke sket. I stedet har Rednings-Ringen i et brev til kommunen forklaret, at firmaet ikke ser sig i stand til at afgive tilbud på de vilkår, der er ridset op i udbudsmaterialet.

“Vi ønsker ikke at give tilbud under de betingelser. Du skal jo overtage det hele, hvor vi nok havde nogle ønsker, der gjorde det muligt at udnytte vores eget materiel”, siger Peter Breinholt, der driver Rednings-Ringen sammen med Egon Breinholt, til Lemvig Folkeblad.

Blandt andet forlanger udbudsmaterialet, at en eventuel ny entreprenør skal overtage brandkøretøjer og udstyr. Rednings-Ringen har imidlertid i forvejen en del udstyr, der kunne have været udnyttet. “For eksempel har vi allerede vores egen alarmcentral, der sagtens kan håndtere automatiske brandalarmer. Det ville være naturligt at få dem ind denne vej”, siger Peter Breinholt.

Annonce