Ny afmærkning af det operative personale i Hovedstadens Beredskab

Foto: Hovedstadens Beredskab

Hovedstadens Beredskab indfører nu en ny afmærkning af de forskellige aktører i det operative beredskab. Især skal nye veste sikre en klar markering af andre funktioner end indsatsledere og holdledere, så den enkeltes rolle og funktion på skadestedet bliver lige så tydelig som ansvarsfordelingen er efter retningslinjerne for indsatsledelse.

Den nye afmærkning skal være med at skabe tydelighed på skadestedet, både for Hovedstadens Beredskabs egne medarbejdere og for samarbejdspartnere fra politi, akutberedskabet og presse.

Indsatslederen vil altid have ansvaret på skadestedet, og er afmærket med rød jakke/vest og sølvfarvet hjelm. Holdledere er direkte ledere for deres hold, og vil være afmærket med rød hjelm. Brandfolkene vil bære hvide hjelme. Ved redningsopgaver kan man skifte til lettere hjelme, der for brandfolkenes vedkommende er gule.

Hovedstadens Beredskabs Specialtjeneste kan ved særlig indsats i kritiske situationer (SIKS) være iført en sort dragt med gul afmærkning.

For at markere andre funktioner på skadestedet, har Hovedstadens Beredskab indført en række veste i forskellige farver:

  • Gule veste markerer “Ledelsesstøtte” og “Skadestedsleder”. Det er funktioner, der normalt besættes af indsatsledere. Hertil bæres rød hjelm.
  • Hvide veste markerer særlige kompetencer eller opgaver, f.eks “Drone”, “Presse”, “Ressourceperson”, “Logistik”, “Observatør” eller “Skadestedsundersøgelse”. Hertil bæres hvid hjelm.
  • Grønne veste med teksten “Sikkerhed” markerer, at personen har en sikkerhedsfunktion på skadestedet. Hertil bæres hvid hjelm.

De nye afmærkninger følger retningslinjerne for indsatsledelse (REFIL).

Annonce