Ny brandslukningskontrakt giver besparelse på 2 mio. kr. om året

Brandstationen i Lellinge i Køge Kommune. Arkivfoto: Jens Johannessen

Onsdag skrev Køge Kommune og Falck under på en ny brandslukningskontrakt, som gælder frem til 2018. Kontrakten giver kommunen en årlig besparelse på 2 mio. kr. i forhold til den hidtidige Falck-kontrakt, selv om beredskabet udvides med en ny dykkertjeneste. Desuden skal Falck fremover levere et beredskab til højde- og brøndredning.

Køges byråd vedtog i september sidste år en ny dimensioneringsplan, og som led i planen sendte byrådet det samlede beredskab i udbud. Falck endte med at få kontrakten, da redningskorpset gav det bedste tilbud, og Falck skal derfor fortsat stå for beredskabet i samarbejde med det kommunale Køge Brand & Redning.

”Det er vigtigt for Køge Kommunes byråd, at vi har et sikkert og trygt beredskab for alle i kommunen. Dybest set handler det om, at man som borger kan regne med at få hurtig hjælp, hvis der eksempelvis opstår brand i ens hus, uanset adressen er Borup, Køge eller et tredje sted i kommunen. Det understøtter den nye beredskabsplan – og nu også kontrakten med Falck”, siger Køges borgmester, Marie Stærke (A).

”I Falck er vi både glade for og stolte over, at vi fortsat skal stå for leverancen af brandberedskabet i Køge Kommune. Vi glæder os over, at Køge Kommune har valgt at styrke det i forvejen stærke beredskab med et dykkerberedskab og dermed øge sikkerheden i kommunen”, siger regionsdirektør Sean Bisgaard fra Falck.

Annonce