Odenses beredskabschef bliver chef for fynsk beredskab

Mogens Bjerregaard. Arkivfoto

Mogens Bjerregaard tiltræder den 1. april 2015 som chef for det fælles fynske beredskab. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på 51-årige Bjerregaard, der kommer fra en stilling som beredskabschef i Odense Kommune. Mogens Bjerregaard skal lede fusionen af ni fynske beredskaber, så Fyn har et fuldt etableret og selvstændigt beredskab den 1. januar 2016.

Stillingen har været slået op eksternt og rekrutteringsprocessen er sket i samarbejde med KL. Ansættelsesudvalget var nedsat af Borgmesterforum Fyn og KL’s konsulentvirksomhed, og bestod bl.a. af borgmestrene fra Assens, Nyborg og Odense samt en repræsentant for beredskabscheferne og medarbejderrepræsentanter fra DOBL og FOA.

Kenneth Muhs er borgmester i Nyborg og den politisk ansvarlige for sammenlægningsprocessen. Han siger om valget af Mogens Bjerregaard:

”Med Mogens får vi en utrolig kompetent og erfaren beredskabschef. Han er den rette til at løfte den komplekse opgave med sammenlægningen af de ni beredskaber. Jeg har fuld tillid til, at Mogens fra dag 1 kan sætte sig i stolen og lede fusionsprocessen med forståelse for de forskellige kulturer og sikre, at alle ni kommuners forventninger bliver tilgodeset”.

Kenneth Muhs tilføjer, at den kommende beredskabschef er en erfaren leder med stor indsigt i beredskabsområdet. ”Med ham i spidsen er jeg overbevist om, at vi kommer godt i mål med fusionen, og sikrer, at fynboerne efter den 1. januar næste år stadig kan føle sig trygge og i gode hænder, når det gælder beredskabet”, siger borgmesteren.

Mogens Bjerregaard får indtil etableringen af det fælles § 60-selskab base i Nyborg med henblik på at arbejde tæt sammen med Kenneth Muhs.

”Jeg er stolt over at være vist den tillid at løse en så vigtig og kompleks beredskabsopgave, som jeg går ydmygt til. Jeg vil gøre mit bedste for at sikre at fynboerne får et effektivt beredskab med dygtige medarbejdere fra de ni fynske kommuner. Mit fokus vil være at sikre et stærkt fynsk beredskab med en høj grad af decentral forankring”, siger Mogens Bjerregaard.

Mogens Bjerregaard er uddannet politibetjent og har bl.a. arbejdet som vicepolitiinspektør i Rigspolitiet, sektionschef i Banedanmark og været udsendt til Irak. Inden han i 2009 bevægede sig ind på beredskabsområdet som chef for Odense Brandvæsen var Mogens Bjerregaard kontorchef i Odense Kommune som chef for området rekruttering og løn. Privat bor han i Korsør med sin hustru og to døtre.

Annonce