Ønsker fælles ambulance- og brandstation i Ølgod

I dag har Falck to stationer i Ølgod: På Lindeallé lejer Falck en kommunal ejendom, som huser brandvæsenet, og på Varde Kommunes genbrugsplads på Energivej er der indrettet lokaler til det lokale ambulanceberedskab. Falck vil imidlertid gerne have samlet aktiviteterne ét sted, og det ser ud til at blive i en ejendom på den tidligere kommunale materielgård på Industrivej.

Det er Varde Kommune, som ejer den ejendom, der er i spil som ny Falck-station, og da Falck ikke ønsker at overtage ejendommen, vil det være kommunen, som skal betale for den nødvendige ombygning – hvorefter Falck bliver lejer. Ombygningen ventes at ville koste ca. 2 mio. kr., hvorved Falck skal betale ca. 135.000 kr. om året i leje.

Falck har sammen med et lokalt ingeniørfirma udarbejdet et forslag til indretning af bygningen på Industrivej 3, hvor der opereres med ca. 180 kvadratmeter opholds-, omklædnings- og  toiletfaciliteter samt ca. 240 kvadratmeter garage.

Beredskabskommissionen i Varde Kommune har godkendt, at ambulanceberedskabet og brandvæsenet samles på den tidligere materielgård, men det bliver op til kommunens økonomiudvalg at beslutte, om kommunen kan finde midlerne til ombygningen.

Annonce