Opgiver millionbesparelser på beredskab

Beredskabet i Slagelse ser ud til at slippe for den besparelse på 1,6 mio. kr., som byrådet ellers havde pålagt beredskabet. Besparelsen ville medføre en kraftig reduktion i det operative beredskabs serviceniveau, og den reduktion ønsker kommunens beredskabskommission ikke at gennemføre. I stedet vil man ved de kommende budgetforhandlinger søge at øge beredskabets økonomiske ramme.

Kort før årsskiftet besluttede Slagelse Kommune, at man alligevel ikke ville indgå i det fælles Vestsjællands Brandvæsen. Men samtidig stod det klart, at beredskabet – trods omfattende besparelser på især administrationen gennem de seneste år – ville være nødt til at finde yderligere besparelser på 1,6 mio. kr., hvis budgettet skulle overholdes.

En analyse fra beredskabet viste, at de 1,6 mio. kr. kun kunne findes ved at reducere det operative beredskab kraftigt, men den model har kommunens beredskabskommission nu opgivet. På fredagens møde i kommissionen blev det således besluttet, at man i stedet vil forsøge at få byrådet til at udvide beredskabets ramme med 1,6 mio. kr., når det kommunale budget for 2017 skal forhandles. Hvis det lykkes, vil det operative beredskab kunne videreføres uændret.

Beredskabskommissionen besluttede også, at der indenfor den nye økonomiske ramme skal findes penge til et dykkerberedskab. Efter en dramatisk drukneulykke tidligere på året har der politisk været ønske om at lokalt dykkerberedskab, men det bliver der dog ikke tale om. I stedet vil Slagelse Kommune indgå en kontrakt med en anden kommune, som i forvejen har et dykkerberedskab, således at dette beredskab kan anvendes i Slagelse Kommune. I praksis indebærer det, at der enten vil skulle indgås en kontrakt med Beredskab Fyn, der har redningsdykkere i Odense, eller Østsjællands Beredskab, der har redningsdykkere i Lellinge.

Annonce