Overvejer hjemtagning af to brandstationer

Google Maps
Falck-stationen i Stege

Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Efter et EU-udbud i 2018 fik Falck forlænget kontrakten på driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Kontrakten løber fra 1. januar 2019 til 31. december 2025, dog med mulighed for forlængelse i et år.

De to brandstationer er beliggende i Vordingborg Kommune, men de indgår i det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning. Her har man lagt op til, at der gennemføres et nyt udbud af driften af brandstationerne, hvor Midt- og Sydsjællands Brand & Redning afgiver et kontrolbud. Desuden har beredskabet ønsket, at kontrakten forlænges med et år for at sikre, at der er tid til at gennemføre udbuddet og eventuelt implementere en ny løsning.

Det var der imidlertid ikke opbakning til i den fælleskommunale beredskabskommission. Her besluttede man sig godt nok for, at kontrakten med Falck forlænges med et år. Men Vordingborg Kommune er ikke klar til at tage stilling til, om der skal gennemføres et udbud eller skal ske hjemtagning. Så kommunen har ønsket, at beslutningen udsættes, således at kommunen kan træffe en politisk beslutning om, hvorvidt man ønsker en hjemtagning eller et udbud.

Annonce