Parkerede biler stoppede brandudrykning

En brandudrykning i Holbæk udviklede sig søndag eftermiddag noget dramatisk. Parkerede biler på begge sider af en villavej gjorde det nemlig umuligt for brandkøretøjerne at nå frem til brandstedet. Brandvæsenets første forsøg på at komme igennem resulterede i ridsede biler, men til sidst måtte brandfolkene lade køretøjerne holde med sirenen i gang, indtil beboerne kom ud og flyttede deres biler.

Ifølge Nordvestnyt var det nye parkeringsregler i Holbæk Kommune, som gav problemer for brandvæsenet. Bilerne må nemlig ikke længere parkere med to hjul oppe på fortovet, og dermed er en større del af vejene optaget af parkerede biler.

Da alarmen gik søndag formiddag, måtte brandfolkene fra Falck i Holbæk konstatere, at parkerede biler i begge sider af en villavej gjorde, at de store brandkøretøjer ikke kunne nå frem til brandstedet.

Først forsøgte brandkøretøjet at klemme sig igennem, men ved den manøvre blev nogle af de parkerede biler ridsede. Det lykkedes dog stadig ikke at komme igennem, og brandfolkene måtte derfor holde med udrykningshornet i gang – og afvente, at larmen fik folk til at komme ud og fjerne deres biler. Det fortæller indsatsleder Jimmy Bengtson til Nordvestnyt.

Da brandvæsenet omsider nåede frem, viste der sig dog kun at være tale om en større skorstensbrand, hvor brandfolkene måtte fjerne en hel trillebørfuld løbesod fra skorstenen.

Annonce