Planlagt jordskælv rammer Sønderjylland

Et jordskælv forventes overraskende at ramme Tinglev-området på onsdag. Skælvet vil forårsage massive ødelæggelser med 500.000 ramte, herunder 1.500 sårede, 400 savnede og godt 250 dræbte – dog alt sammen fiktivt. Det ødelæggende jordskælv er nemlig rammen, når Falck arrangerer Modex, som er den største tværnationale beredskabsøvelse i Europa.

Falck har vundet retten til at lave i alt tre øvelser i tre forskellige EU-lande, og den anden øvelse i rækken afholdes fra 11. til 14. juni i Tinglev, hvor der på øvelsesområdet vil være kvæstede i form af rollespillere samt redningshunde, katastrofemateriel og ikke mindst beredskaber fra lande som Tyskland, Island og Sverige.

Programmet er iværksat under EU, og øvelserne skal træne EU-landenes forskellige beredskaber i at arbejde sammen på tværs af sproglige og kulturelle barrierer – og ikke mindst på fremmed territorium og under særdeles vanskelige vilkår. Sammen skal beredskaberne i Tinglev navigere i et område ramt af betydelige efterskælv med kollapsede bygninger, herunder de lokale hospitaler, med ødelagte veje, mangel på vand, el og ikke mindst mad.

”Beredskaberne skal træne alt fra søgning og redning, samt ikke mindst koordinering af indsatsen mellem de forskellige nationaliteters beredskaber”, fortæller projektdirektør Jens Poul Madsen fra Falck.

Annonce