Redningskorps Danmark tabte brandudbud på hjemmebanen

Det bliver ikke Redningskorps Danmark – det tidligere Vejpatruljen – som skal stå for brandslukningen i Middelfart Kommunes østlige del. Det står klart, efter at Falck, som hidtil har stået for brandslukningen i området, har givet det økonomisk mest fordelagtige på driften af brandstationen i Ejby. Også opgaven med at levere vagtcentralsdrift til Middelfart Kommune blev vundet af Falck. Redningskorps Danmark deltager imidlertid også i tre andre aktuelle udbud – og håber på at kunne deltage i et fjerde.

Redningskorps Danmark A/S er det nye navn for det tidligere Middelfart-selskab Vejpatruljens aktiviteter på beredskabsområdet, efter at man i en kort periode anvendte navnet Dansk Redningskorps. Som BeredskabsInfo tidligere har omtalt, har Redningskorps Danmark ambitioner om at blive en stor aktør på det danske marked for brandslukning, men indtil videre har selskabet ikke indgået kontrakter med nogen kommuner.

Tidligere på året tabte Redningskorps Danmark et udbud af brandslukningen i Ikast-Brande Kommune til Falck, og senest har Falck altså vundet Middelfart Kommunes to udbud på beredskabsområdet, som omfattede henholdsvis brandslukning i kommunens østlige del og levering af vagtcentralsydelser samt alarmmodtagere i hele kommunen.

Imidlertid deltager Redningskorps Danmark i øjeblikket i flere andre udbudsrunder. Det drejer sig først og fremmest om Esbjerg Kommunes vagtcentralsydelser og brandslukningen i Hillerød Kommune. Desuden har selskabet søgt om at blive prækvalificeret til at byde på den del af brandslukningen i Vejle Kommune, som Falck i dag varetager, men her forventer man ikke at blive prækvalificeret, da kommunen stiller krav om, at bydere skal have flere års erfaring med brandslukning. Samme krav stiller Lyngby-Taarbæk Kommune i sit udbud af brandslukningen, men ifølge Redningskorps Danmark er man her i dialog med kommunen, og man håber på den baggrund, at kravet udgår af udbudsmaterialet.

Annonce