Autohjælp

Myndighederne vil lukke tre af Redningsgruppens selskaber

Hvis det står til Erhvervsstyrelsen, vil tre af de centrale selskaber i Redningsgruppen blive lukket. I hvert fald har styrelsen i dag bedt Skifteretten i Aarhus om at tvangsopløse selskaberne RKDK Vagtcentral, RKDK Autohjælp/Vejhjælp og RGDK Brand og Redning. Kun moderselskabet er ikke omfattet af anmodningen om tvangsopløsning.

Autohjælp

Kæmpe underskud i Redningsgruppen

9 mio. kr. Så mange penge har Redningsgruppen tabt i de første 1½ år af selskabets levetid. Alle de tre selskaber, som indgår i koncernen, taber penge, mens især autohjælpsaktiviteterne giver underskud. Koncernens likviditet er presset, og ved årsskiftet udgjorde de likvide beholdninger i moderselskabet kun 557 kr.

Autohjælp

Redningsgruppen i økonomiske vanskeligheder

En af de nyeste aktører på det danske beredskabsmarked, Redningsgruppen, er i økonomiske vanskeligheder og kan i øjeblikket ikke betale sine regninger. Det ambitiøse og kontroversielle selskab – der tidligere hed Redningskorps Danmark – betegner selv situationen som ”likviditetsmæssige problemer”, og ledelsen arbejder på at finde nye ejere.

Autohjælp

Redningskorps Danmark taber endnu en sag i klagenævn

For tredje gang har Redningskorps Danmark tabt en sag i Klagenævnet for Udbud. I den seneste sag havde Redningskorps Danmark klaget over Ikast-Brande Kommunes udbud af brandslukningen, der var den første brandslukningskontrakt, som redningskorpset bød på. Falck vandt udbuddet, men Redningskorps Danmark klagede over, at Ikast-Brande Kommune havde accepteret Falcks tilbud, selv om det ifølge klagen var afleveret det forkerte sted, havde inddraget optioner i strid med udbudsmaterialet og ikke var det økonomisk mest fordelagtige. Men Klagenævnet gav ikke Redningskorps Danmark medhold i et eneste af klagepunkterne.

Autohjælp

Åben krig mellem Redningskorps Danmark og Viking

Fronterne er trukket hårdt op mellem de to tidligere samarbejdspartnere Redningskorps Danmark og Viking. Indtil for kort tid siden stod Redningskorps Danmark for norske Vikings assistancer i Danmark, men nu retter Viking hårde beskyldninger mod det danske redningskorps. Ifølge Vikings koncernchef er Redningskorps Danmark således et lille, useriøst, stærkt underskudsgivende og forfærdeligt selskab, som Viking ikke ønsker at have noget at gøre med, og koncernchefen beskriver redningskorpsets chef som en brandmand, der opfører sig som en cowboy.

Brandvæsen

Redningskorps og fotograf i strid om telefonnummer

Redningskorps Danmark skal betale 300.000 kr. til den herostratisk berømte fotograf Ole Eli Christiansen. Det mener Ole Eli Christiansen i hvert fald selv, og årsagen er, at han har overtaget et telefonnummer, som tidligere hos TDC har været registreret til Redningskorps Danmark. Derfor får Ole Eli Christiansen ifølge eget udsagn omkring 50 daglige opkald fra redningskorpsets kunder, leverandører og kreditorer – og nu vil han have konsulentbetaling for besværet. Konflikten er blevet intensiveret, efter at Ole Eli Christiansen har indrykket helsidesannoncer i den lokale avis, hvor han advarer mod at bruge Redningskorps Danmark.

Præhospital

Redningskorps Danmark fik ikke medhold i klage over ambulanceudbud

Tidligere på året vandt Falck et udbud af driften af en specialambulance, som anvendes ved transport af nyretransplantationsteamet fra Aarhus Universitetshospital i Skejby. Udover Falck havde Redningskorps Danmark budt på opgaven, og redningskorpset valgte efterfølgende at klage til Klagenævnet for Udbud, fordi man mente, at der var blevet lagt for stor vægt på, at redningskorpset ville stationere ambulancen i Middelfart. Men klagen er nu blevet afvist. I første omgang havde Redningskorps Danmark nemlig ikke betalt klagegebyret, og i anden omgang havde klagenævnet problemer med at forstå klagen.

Autohjælp

Redningskorps: Vi skal stadig køre turene

I sidste uge meddelte norske Viking Redningstjeneste, at man selv ville indgå aftaler med lokale autohjælpsvirksomheder i Danmark og dermed stoppe det hidtidige samarbejde med Redningskorps Danmark. Ifølge Redningskorps Danmark skal selskabets vagtcentral da heller ikke længere fungere som vagtcentral for Viking, men Redningskorps Danmark vil fortsat være underleverandør til Viking, når det gælder udførelse af autohjælpsopgaver.

Autohjælp

Norske Viking stopper samarbejdet med Redningskorps Danmark

Tidligere på året meddelte den norske redningskoncern Viking og Redningskorps Danmark, at de indledte et tæt samarbejde, der skulle skabe mere konkurrence inden for både beredskab og autohjælp i Danmark. Dengang mente Redningskorps Danmark, at samarbejdet ville gøre det lettere for selskabet at vinde udbud af beredskabsopgaver. Nu er samarbejdet imidlertid afsluttet, og Viking vil i stedet opbygge sin egen organisation i Danmark.

Autohjælp

Redningskorps Danmark overtager autohjælpsstation i Hjørring

Redningskorps Danmark får nu også en station i Nordjylland, efter at man har overtaget en autohjælpsstation i Hjørring, som indtil for nogle måneder siden var station for Dansk Autohjælp. Ifølge Redningskorps Danmark var stationen truet af konkurs, og det førte til forhandlinger mellem det Middelfart-baserede redningskorps og den lokale stationsejer. Resultatet blev, at Redningskorps Danmark overtog stationen, der dermed er blevet redningskorpsets femte station.