Slagelse og Sorø er blevet enige om nyt beredskabssamarbejde

Google Maps
Sorø brandstation.

Fra 1. januar 2021 vil Slagelse og Sorø kommuner arbejde sammen på beredskabsområdet. Det sker umiddelbart efter, at Sorø Kommune udtræder af Vestsjællands Brandvæsen. Slagelse Kommune har netop godkendt Sorøs ansøgning om et beredskabssamarbejde – et samarbejde, som dog ikke indebærer en fælles beredskabskommission.

Sorø Kommune besluttede i december 2019 at træde ud af det fælleskommunale Vestsjællands Brandvæsen og i stedet afsøge muligheden for et fremtidigt samarbejde med Slagelse Brand og Redning. I går godkendte Slagelse Kommune så nabokommunens ansøgning om samarbejde.

”Det glæder mig meget, at Slagelse Kommune har sagt ja til at samarbejde med os. Vi forventer, at samarbejdet med Slagelse Brand og Redning vil give os et mere robust brandvæsen med en bedre økonomisk gennemsigtighed”, siger Sorø Kommunes borgmester, Gert Jørgensen.

I det nye samarbejde med Slagelse Brand og Redning får Sorø Kommune sin egen selvstændige beredskabskommission og får dermed større indflydelse på beredskabets opgaver.

”Jeg er overbevist om, at både borgere og erhvervsliv kan se frem til det nye samarbejde”, siger Gert Jørgensen, som også forventer, at samarbejdet med Slagelse Brand og Redning vil blive modtaget positivt af brandfolkene i Sorø Kommune.

Enigt byråd sagde ja

Borgmester John Dyrby Paulsen fra Slagelse Kommune glæder sig også over, at et enigt byråd ser gode perspektiver i et kommende samarbejde på beredskabsområdet med Sorø Kommune:

”Det nye samarbejde giver os mere fleksibilitet, og er i god forlængelse af det samarbejde, som vi allerede har med Sorø om beredskabet på eksempelvis Storebæltsforbindelsen. Derfor ser jeg meget frem til at udvide samarbejdet”, siger John Dyrby Paulsen.

Det nye samarbejde træder i kraft 1. januar 2021. Resten af 2020 vil Sorø Kommune fortsat være en del af Vestsjællands Brandvæsen.

Annonce